mandag 15. februar 2010

Blogging er gøy!

Vi som er kursledere for kurset Betasuppe her i fylket har hatt mye moro med blogging. En blogg kan sees på som en form for enkel nettside, men der alle innlegg som skrives inn av eieren av bloggen, kan kommeteres fra de som leser innleggene. Det håper vi dere som deltar vil gjøre her også.

Det er flere tilbud på blogg-sider, og vi har valgt den som er knyttet til Google-kontoen din, http://www.blogger.com/. Denne er enkel å administrere, og du lager raskt en egen bloggside. Mange benytter også http://www.wordpress.com/, som er litt mer avansert og gir litt flere muligheter, men blogger.com har mer enn nok til å tilfredstille selv kresne bloggere.

Alle de små fiffige elementene i en blogg ligger som ferdig løsninger du selv tilpasser bloggen din. Ved noen få tastetrykk oppretter du linker til andre sider, får oppdaterte nyhetssaker, importerer bilder og filmer og mye mer på bloggen. Fler og fler av de sidene som du kan bruke til foto-oppbevaring (Flickr, Picasa m.fl.), videosnutter (Youtube m.fl) har direkte eksportmuligheter til bloggen din, så du lager fort en blogg med bilder, filmer og annet interessant gjennom andre nettjenester.

Blogging har frem til nå vært ansett som en "personlig side" - gjerne laget av folk som vil dele hobby, hverdagsliv eller sorger og gleder med andre. Men blogging er så mye mer, og med de mulighetene vi har i dag, kan man bruke blogger til alt fra en side hvor folk kan følge din forskning - til en side med arrangementsstoff, skoleprosjekter og mye mer. Ser du på høyre side av skjermen her, finner du linker til flere slike blogger vi eller andre har laget. SÅ BLOGG I VEI! Hilsen Hilde

1 kommentar:

  1. Dette var nyttig å lese en gang til. det gikk litt fort i svingene på kurset før i dag....blei satt litt fast av de her hjemme som lurte på hva vi egentlig skulle med blogger....men her fant jeg svaret.
    Birgitte

    SvarSlett