tirsdag 23. mars 2010

Jobbe i Nettskya

Flere og flere privatpersoner og bedrifter har begynt å få øynene opp for mulighetene som ligger gratis på nett for dokumentbehandling og deling. I stedet for å kjøpe dyr programvare kan man i stedet bruke gratis programvare som er like god til det man trenger til hverdags av presentasjoner, regneark og skriveprogrammer.

Ved å bruke slike programmer sparer man også lagringsplass på sin egen pc, siden dokumentene blir lagret på nett. Det vil også si at man har tilgang til sine dokumenter fra enhver pc med internettilkobling. Presentasjonen en lagde for et foredrag venter på deg når du kommer fram til kursstedet (vel å merke hvis det er internett der) og du kan fortsette å skrive på dokumentet du holdt på med fra hotellrommet.
Alle dokumenter en lager på googledocs kan man velge å dele med andre, for samarbeidsprosjekter er dette veldig nyttig da man slipper å sende dokumentene som vedleg med mail, flere kan i stedet jobbe med samme dokumentet. Det er også veldig nyttig i forhold til stoff som resten av bedriften skal ha tilgang til som for eksempel de forskjellige planene alle museer er nødt til å ha for tenkelig og utenkelige tilfeller.
På sikt kan man vel tenke seg at å jobbe i nettskya vil redusere utgiftene museene har til serverleie og programvarelisenser. Til så lenge får dere bare prøve dere fram med å jobbe i google docs og utforske oppgaven. Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar