tirsdag 9. mars 2010

Sosiale bokmerker, tagging. Hva er nå det? Velkommen til en ny uke med 2.0's fantastiske verden. Som alt annet i web 2.0 er det mulighetene for interaksjon med andre og tilbakemeldinger som er definerende.
De fleste av oss har vel lagt inn favoritt netsteder i nettleseren for enkelt å finne tilbake til dem ved en senere anledning. Hvis du kommer til en ny datamaskin har dette arbeidet vært nytteløst og en må gi seg ut på å finne dem på nytt. Med delicious slipper man dette. Bokmerkene, taggene, er på nettet og du kan få tilgang til dem hvor som helst.


I kursteksten er adressenb til delicious skrevet som i logoen over. Det er imidlertidig en gammel kobling og du blir automatisk ledet til den nye adressen der tjenesten og adressen heter det samme, delicious (uten noen punktum). Med dette programmet kan du lagre dine bokmerker på internett. Ved å installere verktøylinjen kommer det en diskret rad med knapper oppe til høyre i nettleseren din hvor den ene leder til dilicous siden opg de andre er for å lage bokmerker eller tagge siden.
Fordelen med dette i tillegg til at bokmerkene er med deg der det er internettilkobling uansett datamaskin er at man også kan se hva andre har merket. Hvis en for eksempel merker en side med "viking" kan en velge å få se andre sider som andre har merket med det samme stikkordet. Da blir det også et verktøy for å finne interesante sider om dine favorittema.
Kursoplegget tar også for seg andre lignende tjenester sett i gang og utforsk og ikke glem å skrive om erfaringene med dette i bloggene deres!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar