tirsdag 2. mars 2010

Vennesteder og chat ikke bare for fjortiser!

Chat kan nå det være noe nyttig da? Og hva med vennsteder? Er dette bare for sladder? Både chat og vennesteder kan være nyttige og smarte løsninger for oss museer og andre kulturinstitusjoner. Nettverksbygging og kommunikasjon er to viktige ord!
Av vennesteder er det Facebook som er den mest populære.  facebookFacebook må du opprette personlig profil hvis du vil være med. Skal du derimot opprette en konto til museet, bør du bruke sider. Det finnes to gode veiledere i Facebook og museum.

Den første er http://www.museummarketing.co.uk/category/facebook/. Her finner du både tips om hvordan og hvorfor du bør opprette ei side og tips til hvordan gjøre den mest mulig attraktiv for publikum. Denne bloggen vil jeg forrestsen anbefale å følge i leseren. Her kommer masse nyttige tips om museer og sosialemedier. I tilegg kan du ta en titt på etikettene og finne mye nyttig informasjon om ting som alle rede er lagt ut.

http://artsaudiences.ie/2010/02/using-facebook-to-build-your-audiences/ finner du en artikkel om noe av det samme, men med en litt annen vinkling.

Husk bare at uansett om du lager en personlig profil eller ei side, må du gå inn og justere profil, sikkerhet og kontoopplysninger m.m. Pass på at du ikke deler mer enn du ønsker.
MSNChat er ikke bare for fjortiser:-) Chat for eksempel gjennom MSN  eller Google Talk kan være et nyttig arbeidsverktøy i en moderne museumsinstitusjon der man gjerne sitter på flere steder. Man kan lett nå tak i hverandre, se om den andre er tilgjengelig, gi korte beskjeder, legge ved filer m.m.
Laster du ned og oppretter en MSN-konto, er det lurt å være oppmerksom på og sjekke innstillinger. Trykk på navnet ditt og ei rullegardin kommer ned. Der går du inn på Alternativer og stiller inn

Av de som er på Facebook er sikkert mange kjent med chattefunksjonen der. Du kan se hvem av dine venner som er tilgjengelig og invitere dem til en samtale.

Det er ofte slik at man finner sin favoritt chattetjeneste, men så meebo ser man at noen andre man kjenner har en annen. Og noen andre en annen igjen! Fortvil ikke, Meebo er løsninga for deg som vil chatte i alle kanaler:-) Her kan du samkjøre alle dine chattekontoer. Praktisk!

Det finnes i det hele tatt fler og fler slike tjenester som kombinerer ulike kontoer. Og mange steder kan du legge inn andre kontoer som applikasjoner eller lenke deg opp imot.
Test også ut
http://www.tweetdeck.com/

Dere treffer meg blant annet på MSN, GoogleTalk, Facebook og Twitter. Hør av deg!
Lykke til!

Mvh Frøydis

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar